Sint is weer in het land. Tijdens de december feestdagen worden we verondersteld  meer AANDACHT voor elkaar te hebben. Hoe doet de Sint dat? In deze blog een aantal aandachtstips van de Sint.

1  – Het boek van Sinterklaas
Houd het boek van Sinterklaas bij. Dat kan je doen door heel bewust op te schrijven wat je leuk en bijzonder vindt aan iemand (je coachees, collega’s, familie, leerlingen). Misschien wil je ook een beeld erbij kiezen. Je kunt deze informatie verwerken in een Sinterklaasgedicht of op een ander moment delen.

2 – Sint’s alleentijd
Sinterklaas was een geestelijke van wie we mogen veronderstellen dat hij een innerlijk spiritueel leven heeft gehad. Dat kan je opvatten als uitnodiging om ook zelf meer naar binnen te keren. Aandacht voor jezelf is essentieel.  Je zou elke dag alleentijd kunnen inplannen. Tijd om met jezelf te zijn, bijvoorbeeld om je af te vragen hoe het nu met je gaat, wat 2018 je heeft gebracht, wat je zou willen in 2019. Je kunt er beelden bij kiezen. Jij bepaalt wát je doet en hóe je het doet. Een wandeling maken, muziek luisteren/maken, mediteren, met aandacht schoonmaken, niets doen, in stilte zijn… het is jouw alleentijd!

3 – Sint maakt aandacht concreet
Kijk of je zoals de Sint je aandacht concreet kunt maken door iets voor een ander te doen of iets te geven. Sint gaf cadeaus en bescherming aan kinderen. Hoe zou jij je aandacht concreet willen of kunnen maken? Jij kunt bijvoorbeeld iemand voorlezen, een klusje doen, een maaltijd voorzetten, een cadeau geven of iets heel anders. In onderstaande kortingsactie vind je een paar suggesties voor aandachtscadeaus met beelden.

Geen kortingscodecode, geen nood. Als je je aanmeldt (en later weer afmeldt… 🙂 voor de beeldcoachtips, krijg je de code.